Ανεκαθεν οι κατοικοι της Καισαρειας ασχολουνταν με την αμπελουργια.Καθε αγροτικο νοικοκυριο καλλιεργουσε το αμπελι του για την παραγωγη σταφυλιιων και των παραγωγων του(κρασι,ρακι,ξυδι). Τα παραγομενα στην Καισαρεια επιτραπεζια σταφυλια ειναι εξαιρετικης ποιοτητας,τοσο για τη γευση τους,οσο και για το αρωμα τους.
Εξαιρετικης ποιοτητας ειναι επισης το κρασι και το τσιπουρο. Απο τα παλια χρονια ο αμπελωνας του χωριου βρισκοταν στην αγροτικη περιοχη <<ΜΟΥΛΚΙΑ>>.Την τοποθεσια αυτη την παραχωρησε ο μπεης του χωριου ως ιδιοκτησια στους κολληγους αγροτες αποκλειστικα και μονο για τη φυτευση και καλλιεργεια αμπελιων. Αργοτερα ο αμπελωνας μεταφερθηκε στη βορεια πλευρα του χωριου,δεξια και αριστερα του δρομου προς Κοζανη. Σημερα συνεχιζεται η αμπελοκαλλιεργεια στον οικισμο με βαση τις συγχρονες προδιαγραφες της αμπελουργιας και με εξαιρετικα αποτελεσματα,τοσο στην παραγωγη,οσο και στην ποιοτητα των παραγομενων σταφυλιων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου