Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821



  ;
Απο παλα
ιοτερη παρελαση των μαθητων του Δημοτικου
Σχολειου Καισαρειας,για τον εορτασμο της 25ης Μαρτιου
1821.

 Δυο «χαίρε» συνθέτουν το νόημα τής μεγάλης αυτής ημέρας: Το «χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία» και το «Χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά» ! Το πρώτο βγαίνει από τα χείλη τού Αρχάγγελου και γνωστοποιεί την ενσάρκωση τού θείου Λόγου και τη λευτέρωση του ανθρωπίνου γένους από τα δεσμά τής αμαρτίας • το δεύτερο από τα χείλη τού ποιητή των Ελλήνων και χαρμόσυνα αναγγέλλει τη λύτρωση του Ελληνικού Γένους από τα δεσμά τής πολύχρονης σκλαβιάς !

   
Απαγγελια ποιηματων απο μαθητριες του
Δημοτικου Σχολειου Καισαρειας





  Οι ταπεινωμένοι και καταφρονεμένοι, για πολλούς αιώνες, Έλληνες, οι καταδιωγμένοι και ξεχασμένοι από τους ισχυρούς χριστιανούς Ευρωπαίους, οι δυστυχισμένοι απ’ τής σκλαβιάς τα βάσανα πρόγονοί μας ξεκινάνε μέσ’ απ’ τα φαράγγια τους, μέσ’ απ’ τις κόγχες και τα βουνά, που πλανιόνταν, και με αρχηγό τους το αθάνατο Πνεύμα τής Φυλής ξεκινάνε και πορεύονται στο δρόμο τού μαρτυρίου. Ορμάνε και χτυπούν το τρικέφαλο θηρίο …
Γιορτάζουμε σήμερα, όπως κάθε χρόνο, την επέτειο μιας από τις μεγαλύτερες εξορμήσεις τού Γένους. Ένα ξέσπασμα μεγαλειώδες, που απέδειξε ότι οι Έλληνες δεν αφήνουν τις δάφνες να μαραίνονται. Τις κρατούν τρυφερές ! Δεν αφήνουν
την πίστη • της ανάβουν θυμίαμα … Κι ας το ξέρουν ”φίλοι”
κι εχθροί: «Δεν είναι κάστρο για να πατηθεί • / είναι το φως
η Ελλάδα, που δε σβήνει».




Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 60


Απο δεξια ορθιος Παπαντωνιου Στεργιος (Τσιελιος Νταλα)
,Ρουσοπουλος Θωμας,(Τσιωκας), Παπαζησης Αργυρης,
(Δεκανεας), Κατανας Νικος
 Μια χαρακτηριστικη φωτογραφια της περιοδου 1962 με μια παρεα παιδιων στον
οικισμο Καισαρειας.
Το σοκακι ηταν και το στεκι ολων των νεων εκεινης της εποχης,μαζευονταν σε παρεες για τα καθιερωμενα παιχνιδια που ηταν παρα πολλα,καθως και για τις ατελειωτες συζητησεις μεταξυ των που πολλες φορες κατεληγαν και σε τσακομους.Ομορφες εποχες γεματες ανεμελια.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1970

Μερικα απο τα εθιμα εκεινης της εποχης ηταν και τα χαιρετισματα του γαμπρου και της νυφης απο τους συγγενεις,με πολλα απροοπτα και τραγελαφικα που παντα γεινοταν εις βαρος του γαμπρου.